• Kunst Nacht Den Bosch, 26 Sep

   Het complete Kunstnacht programma biedt een waanzinnig avontuur op diverse plekken in de stad! In galeries, musea, theaters, kunstenclusters, loodsen en spelonken is er kunst gemaakt door heel veel kunstenaars en makers. Met cross-overs tussen kunstvormen zoals muziek, film & video, grafiek, performances, beeldende kunst en games.

  Ruil ’s avonds voordat je een locatie bezoekt je ticket om voor een Kunstnacht polsbandje. Dit kan bij de kassapunten in de volgende drie gebieden:
  1- Verkadefabriek (Kop van ’t Zand)
  2- Het Noordbrabants Museum (Museumkwartier)
  3- Muzerije (Hinthamerstraat e.o.)

  logo

  Kunstenaar Renée van Trier is een goede bekende van het Bossche publiek sinds Kunstnacht 2011. Voor deze editie maakt zij een unieke performance-opera, bestaande uit 4 á 5 tableaus van ongeveer 15 minuten die verspreid over de avond plaatsvinden op diverse plekken in het museum. Een mini-opera met een spanningsboog, dadaïstische klanken, een Lynch-gevoel en een likje Disney. Ondersteund door Renées surrealistische performance- en geluidskunst.

  Op veler verzoek is de “Minicursus moeilijke kunsttermen aan de hand van ondoorgrondelijke voorbeelden” uit 2013 weer terug. Wie riep er ook alweer dat hedendaagse beeldende kunst moeilijk is? Volg deze minicursus en je kan weer meepraten met wat actueel, hip en happening is. Aanschouwelijker kunnen we het niet maken, makkelijker overigens ook niet.

  SMS_ReneeVanTrier_58bw
   Tijdens de Kunstnacht organiseert Experience een performance avond in Museum Slager. Gedurende de hele avond zullen er in een aantal zalen verschillende performances te zien zijn. Een interessante ontmoeting van traditionele schilderkunst en hedendaagse performance kunst.

  Leden van de familie Slager waren betrokken bij de toenmalige ‘Koninklijke School’, de voorloper van de huidige kunstacademie AKV| St. Joost. De initiatiefnemers van Experience, Lars Reen en Imke Zeinstra, zijn net afgestuurd aan diezelfde kunstacademie en er wordt hiermee een link gelegd tussen jong en oud, toen en nu. Experience is een platform voor jonge kunstenaars die toegewijd zijn aan Performance Art.

  In het afgelopen jaar is er een netwerk van kunstenaars ontstaan die hun werk delen en in gesprek gaan over hun praktijk. De organisatoren, die ook zelf performen tijdens het evenement, dragen met hun initiatief bij aan een open ruimte voor experimenten.

  De performers:

  Ronald Bal
  Lars Reen
  Merel Stolker
  Nina Orteu i.s.m. Dorina Kapatos en Verena Vuorie
  en Imke Zeinstra

   

  Museum-Slager-EXP

  22 september, 2015 / admin / Reacties uitgeschakeld voor Kunst Nacht Den Bosch, 26 Sep

  Categories: Event

  Tags: ,

  Comments are currently closed.