• Art Rotterdam Week 2020

  Tijdens de opening van Art Rotterdam werd extra aandacht besteed aan de eerste Performance Show in het AVL Mundo / Atelier Van Lieshout. Met name de performance van Kendell Geers werd gezien als zeer bijzonder. En niet zonder reden, performance is een directe kunstvorm dat moeilijk te verkopen is binnen de huidige kunstmarkt. Dit werd ook duidelijk wanneer we door Art Rotterdam liepen in de Van Nellefabriek. Galeries die aandacht besteden aan performance art toonden dit niet in hun stand. Hierdoor werd de The Performance Show een ander programma.

  Performance Alice Anderson

  Ook bij de opening van TEC ART in Worm Rotterdam is veel aandacht voor live performances. En de MK Award nomineerden dit jaar zelfs drie performance kunstenaars. Bij de uitreiking toonde kunstenaar Carly Rose Bedford verschillende performance-installaties in haar solo tentoonstelling in TENT Rotterdam, en sprak over inclusiviteit binnen de kunst.

  Performance Mauricio Limón de León

  Het AVL Mundo gebouw is een oude fabriek en heeft de ideale vormgeving voor rouwe en directe performances. Toch was veel aandacht besteed voor podium settings, waar elke performance haar eigen vierkante meters kreeg met dansvloer. Deze stilistische manier van presenteren kwam ook terug in de performances, die vaak door dansers of acteurs werd uitgevoerd. De rol van de kunstenaar kwam meer in de choreografie of tekst naar voren.

  Voor de podia waren schotten gezet als afbakening van de ruimte. Met als gevolg dat veel toeschouwers niet goed de performance konden bekijken. Terwijl performance kunstenaars vaak reageren op de architectuur waar de performance zich afspeelt. Als toeschouwer ga je niet snel op een podium staan waar performers het werk tonen. Zelf als op een papiertje de toeschouwer wordt uitgenodigd. Hierdoor kreeg de performance niet altijd het gewenste effect. Hoewel dit niet altijd werkte was er genoeg te zien in The Performance Show en liep het programma goed in elkaar over.

  Performance Mylan Hoezen

  Art Rotterdam: 5 t/m 9 februari 2020

  The Performance Show: 7 t/m 9 februari 2020

  Tec Art – Worm : 5 t/m 9 februari 2020

  MK Award – TENT: 8 februari t/m 29 maart 2020

  9 februari, 2020 / admin / Reacties uitgeschakeld voor Art Rotterdam Week 2020

  Categories: Uncategorized

  Comments are currently closed.